Silly season: 'Alonso vertrekt eind dit jaar bij McLaren'

4rKVvhdJYGreNBOovW5gdCBKAgZZYIG2__2ST7692

Volgens Spaanse media neemt Fernando Alonso aan het einde van dit seizoen afscheid van McLaren en wordt hij bij die stal vervangen door 'de nieuwe Lewis Hamilton', Lando Norris.

Tweevoudig wereldkampioen Alonso staat sinds 2015 onder contract bij McLaren, zijn verbintenis loopt aan het einde van dit jaar af. De Spanjaard kon de afgelopen drie seizoenen geen potten breken bij het eens zo oppermachtige team uit Woking dat vooral te lijden had onder de beroerde relatie met Honda. Met de overstap naar Renault-motoren afgelopen winter leek het tij te keren, en hoewel er progressie is geboekt lijkt Alonso nog steeds niet tevreden over de prestaties van zijn werkgever.

Die werkgever lijkt op zijn beurt niet bereid om de inmiddels 36-jarige Alonso een nieuw contract en een daaraan gekoppeld megasalaris te geven en zou zijn zinnen hebben gezet op Norris.

De 18-jarige Engelsman maakt net als Nyck de Vries deel uit va het McLaren Young Driver Programme en rijdt dit seizoen in de Formule 2. De Vries, die ook in de Formule 2 uitkomt, liet vorige maand nog weten dat het Formule 1-stoeltje bij McLaren naar hem of naar Norris gaat.

Norris is echter ook de officiële test- en reservecoureur bij McLaren en de leiding van het team zou met hem een zelfde traject voor ogen hebben als tien jaar geleden met Lewis Hamilton. Ook Hamilton was een protegé van McLaren en behaalde bij dat team zijn eerste wereldtitel.

Wat Alonso volgend jaar zou gaan doen is onduidelijk: bij Mercedes zou hij Valtteri Bottas kunnen vervangen, maar een nieuwe samenwerking met Hamilton ligt niet voor de hand. De twee botsten in 2007 bij McLaren, indertijd reden voor de Spanjaard om naar Ferrari te verhuizen. Bij Ferrari zou Alonso Kimi Raikkonen kunnen vervangen, maar ook Daniel Ricciardo staat daar hoog op het lijstje.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen