Alonso: "Voor bepaalde mensen gelden andere regels"

propixo_prev321933

Fernando Alonso vindt dat niet alle coureurs gelijk worden behandeld. Tijdens de persconferentie kreeg hij een aantal kritische vragen over een actie tijdens de Grand Prix van Rusland, waar hij geïrriteerd op reageerde. Volgens hem wordt er namelijk verschillend naar de coureurs gekeken.

De betreffende actie vond plaats in bocht 2 tijdens de eerste ronde. Fernando Alonso ging rechtdoor en ontweek in volle vaart de borden. Dat mag, maar de Spanjaard had het al geoefend in de weg naar de grid toe, wat hem een aantal kritische vragen opleverde. Alonso was verbaasd over de ophef. "Het bevestigt veel dingen. Bijvoorbeeld dat er voor bepaalde mensen andere regels gelden."

fernando-alonso-scaled-e1631310080234-700x456
Foto: Media Alpine Racing

Meten met twee maten

Volgens Alonso gelden er voor bepaalde coureurs andere regels, waaronder voor zichzelf. "Ik ben dit jaar al vaak de idioot geweest. Ik ben verschillende keren ingehaald door coureurs die een uitloopstrook gebruikten. Er werd nooit actie ondernomen door de stewards en er waren ook geen vragen bij de volgende race." Alonso vertelde ook dat hij het niet alleen ziet gebeuren bij zichzelf, maar ook bij bijvoorbeeld Yuki Tsunoda. De Japanner kreeg al twee keer een tijdstraf vanwege het overschrijden van de witte lijn van de pitstraat, maar Lando Norris kreeg tijdens de Grand Prix van Rusland geen straf toen hij de witte lijn overschreed bij het inrijden van de pitstraat.

Dat het Alonso hoog zit is duidelijk, want de Spanjaard sloot de persconferentie met een sneer af. "Laten we kijken wie de volgende keer in de fout gaat, welke nationaliteit hij heeft en welke straf hij krijgt."

Lees ook: Sainz krijgt gridstraf in Turkije wegens motorwissel

Lees ook: Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op F1-weekend Turkije

Lees ook: Red Bull Racing eert Honda met speciale livery in Turkije

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen