Ferrari begrijpt inconsistentie SF23 niet

carlos sainz monaco

Ferrari-teambaas Fréderic Vasseur begrijpt niet waarom de SF23 zo wisselvallig presteert. "Dat is echt het grote probleem aan deze bolide."

Het was een horrorweekend voor Ferrari in Barcelona. Gehoopt werd dat de updates Ferrari zouden helpen, maar de problemen zijn nog niet opgelost. De auto is nog steeds zeer wispelturig en reageert voortdurend anders dan gewenst. Dat bleek wel op zaterdag toen Charles Leclerc in Q1 werd uitgeschakeld. Carlos Sainz daarentegen zette zijn Ferrari op de eerste startrij. Hoop op een overwinning had de Spanjaard niet, hij zette zijn zinnen op een podium, maar dat was al te veel gevraagd. Sainz werd vijfde op 45 (!) seconden van Verstappen, terwijl Leclerc vanuit de pitstraat slechts elfde werd. Na de race legt teambaas Fréderic Vasseur de vinger op de zere plek. 

"De auto is niet consistent. Neem Charles bijvoorbeeld. De balans tijdens de eerste stint op de harde banden was verschrikkelijk en bij de laatste stint was de balans redelijk. Carlos had een hele goede eerste en laatste stint, maar tijdens de tweede stint verloor hij iets van 15 a 20 seconden op onze concurrenten. Het is lastig om het te begrijpen en op te lossen, omdat het steeds iets anders is", vertelt Vasseur na de race aan Motorsport.com.

leclercmiami2023

Bandenproblematiek? 

De Fransman ontkent dat het gaat om slijtage van de banden. "Dat is niet het probleem aangezien Carlos kon pushen in de laatste rondes van zijn stint. Dat betekent dat de slijtage van de banden niet het probleem is", aldus de Ferrari-teambaas.

Lees ook: Olav Mol en Corne Klijn te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Race gemist: F1-Spanje

Lees ook: Max Verstappen domineert Grand Prix van Spanje

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden