Ferrari: Charles Leclerc versus Carlos Sainz

door Tim Koenders
Premium update
Leclerc-Sainz-Ferrari-Barcelona-testdagen
Premium update

Nu het Formule 1 seizoen van 2022 erop zit is het tijd om te gaan kijken naar de onderlinge resultaten. In dit artikel komen de teamgenoten van Ferrari, Charles Leclerc en Carlos Sainz, aan bod. Wie heeft dit seizoen de beste prestaties neergezet? Grand Prix Radio zet het op een rijtje.

Het seizoen van Ferrari begon met een droomstart. Al snel werd duidelijk dat Ferrari en Red Bull het goed voor elkaar hadden. Waar Red Bull tegenviel tijdens de eerste race van het seizoen wist Ferrari te profiteren. Het Italiaanse team eindigde als eerste en tweede en pakte ook nog de snelste raceronde. Charles Leclerc had de leiding van het kampioenschap na drie races stevig in handen. Toch kon het team de voorsprong niet behouden. Verstappen domineerde en Ferrari kwam in de race vaak tekort. De ene keer op strategie, de andere keer een verkeerde pitstop, er was vaak wel wat bij het Italiaanse team. Maar hoe presteerden de coureurs ten opzichte van elkaar?

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden