Ferrari doet uitspraken Ecclestone af als 'klinkklare onzin'

1920x1080-Bernie-Ecclestone

De ontboezeming van Bernie Ecclestone dat Ferrari hulp heeft gekregen van de FIA en Mercedes doet topman Sergio Marchionne af als 'klinkklare onzin'.

In een interview met de Italiaanse krant La Repubblica liet de voormalige Formule 1-baas vorige week weten dat Ferrari dit seizoen met de motoren is geholpen door concurrent Mercedes en dat de FIA 'vaak' de helpende hand bood om de Italiaanse renstal competitief te houden.

Titel Ferrari meer waard

"Teams zijn belangrijk voor de Formule 1, maar Ferrari is het allerbelangrijkste. Daarom hebben we er in de loop der jaren veel aan gedaan om Maranello te laten winnen. We deden het eigenlijk altijd via de technische reglementen. Een kampioenschap van Ferrari is namelijk veel meer waard dan een titel van een ander team", zegt Ecclestone.

In een reactie zegt Marchionne tegen het Britse Autosport. "Het is klinkklare onzin. Ik denk dat Bernie erg dankbaar moet zijn dat Ferrari meedoet en hem heeft geholpen de sport financieel lucratief te maken, iets waar hij persoonlijk van heeft geprofiteerd. Ik denk dat Ferrari ook veel heeft gedaan voor de Formule 1."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden