Ferrari heeft nieuwe bolide voor het eerst gestart

door Coen Versteeg
190010_monaco1

Ferrari heeft voor het eerst haar nieuwe bolide gestart. Dat gebeurde met een beperkt aantal teamleden op Maranello. 

Het starten van de SF21 is het eerste teken van leven van de Scuderia. Vanochtend om 9.00 uur was het geluid voor het eerst te horen in Maranello. Teambaas Mattia Binotto was ter plekke aanwezig, terwijl de rest van het team online toekeek. Dat vanwege de coronaregels.

"Ons seizoen 2021 begint hier. We kunnen onderweg veel uitdagingen verwachten en we zijn vastberaden om het beter te doen", stelde Binotto. "De auto is verbeterd op alle gebieden waar ontwikkelingen zijn toegestaan. We moeten hard en gefocust werken en ons bewust zijn van waar we waren en waar we naartoe willen. ”

Revanche

Ferrari aast op eerherstel in 2021. Na een dramatisch jaar, moet de Scuderia zich revancheren. Mattia Binotto gaf eerder aan dat het doel was om terug te keren in de top 3 bij de constructeurs. Kort geleden kwam het team al in het nieuws, omdat ze met een revolutionaire motor bezig zijn voor 2022.  Wat het team dit jaar gaat presteren is de vraag. Het seizoen gaat van start met een double header in Bahrein, met de eerste race op 28 maart.

Lees ook: Helmut Marko verheugt zich op nieuw motorproject Red Bull 

Lees ook: Alonso geopereerd aan kaak, waarschijnlijk fit voor Bahrein 

Lees ook: Nieuwe F1-bolides 2021: Waar en wanneer worden ze onthuld? 

door Coen Versteeg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden