190001_can

Ferrari-teambaas Mattia Binotto bevestigt wat we eigenlijk al wisten: de Scuderia introduceert komend weekend inderdaad de derde upgrade van de Ferrari 064 1.6 V6t krachtbron.

De Italianen stelden afgelopen weekend al drie motoren beschikbaar aan Alfa Romeo en Haas, maar besloten er zelf nog niet mee te rijden en de introductie uit te stellen tot de Grand Prix van Italië: "Het is tijd voor onze thuisrace en er is geen betere manier om naar Monza af te reizen dan als winnaar op Spa-Francorchamps. Monza is een circuit met hoge gemiddelde snelheden, lange rechte stukken, zware rembelasting en weinig downforce. We zullen er dit weekend onze derde krachtbron introduceren."

De reden dat Ferrari eerst de klantenteams heeft voorzien van de Evo 3-motor heeft volgens Binotto niets te maken met testen en het verzamelen van data: "De reden waarom we het zo hebben gedaan is simpelweg omdat we verschillende scenario's hebben wat betreft kilometrage en het maakt het ook een stuk eenvoudiger op de fabriek."

De derde motor valt nog binnen de reglementen en dus zullen Charles Leclerc en Sebastian Vettel geen gridstraffen oplopen. Ferrari boekte met Leclerc afgelopen weekend in Spa de eerste zege van het seizoen en zijn ook voor Monza favoriet.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen