Ferrari is volgens Sainz geen team dat coureurs verslindt

200078-f1-Carlos-Sainz

Carlos Sainz zal in 2021 rijden in het rood voor Ferrari. Daarmee neemt hij het stoeltje over van Sebastian Vettel, die aan de kant werd gezet door de Italiaanse renstal. In gesprek met Autosport legt Sainz uit waarom hij, ondanks de manier waarop Vettel aan de kant gezet is, niet vindt dat Ferrari een team is dat coureurs verslindt.

"Als je kijkt naar de carrière van Vettel, welke coureur had dan niet vijf jaar voor Ferrari willen rijden zoals hij heeft gedaan", begint de Spanjaard. "Het langste dat ik voor hetzelfde team gereden heb, is twee jaar. Dus als je Ferrari al ziet als een team dat coureurs verslindt, wat zeg je dan bijvoorbeeld over teams als Renault en Toro Rosso (nu AlphaTauri red.)?"

Een foto van Carlos Sainz
(c) Ferrari Media Pool

Sainz vindt dan ook zeker niet dat je kunt zeggen dat Ferrari een team is dat coureurs opvreet om ze vervolgens weer keihard uit te spugen. "Alonso heeft ook (net als Vettel red.) vijf jaar bij Ferrari doorgebracht. Dat klinkt toch niet als een team dat rijders verslindt."

Werkomgeving

Het liefst zou Sainz ook een langere periode bij Ferrari doorbrengen net als Vettel en Alonso. "Het liefst wil ik eenzelfde werkomgeving creëren bij Ferrari als die ik bij McLaren had. Ik heb al ervaring met het opzetten van een eigen team van mensen om me heen en ik hoop dat mijn team bij Ferrari gelijk aan of zelfs beter is dan mijn oude team bij McLaren. Ik ga mijn best doen om dat voor elkaar te krijgen."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden