Ferrari loopt uit op McLaren in kampioenschap

210174-scuderia-ferrari-brazilian-gp-sunday-galley

Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz hebben in Brazilië goede zaken verricht voor het constructeurskampioenschap. Met een vijfde en zesde plaats achter Mercedes en Red Bull waren ze op Interlagos best of the rest. Na afloop van de race sprak Ziggo Sport met de beide coureurs. 

Leclerc was na de Grand Prix van Brazilië erg tevreden met het resultaat en de vooruitgang die hij tijdens het weekend in São Paulo geboekt heeft. "Na de sprintkwalificatie heb ik in de avond en zondagochtend veel gewerkt met het team en hebben we een stap vooruit kunnen zetten", aldus de Monegask. Hij gaf tegenover Jack Plooij aan dat hij maar negen seconden achter Sergio Pérez gefinisht was, maar leek het niet helemaal te begrijpen hoe hij dat voor elkaar gekregen had. "Ik weet niet wat hij gedaan heeft, of hij gestopt is voor om voor de snelste ronde te gaan ofzo", was de vraag van Leclerc. Toen Plooij uitlegde dat dit inderdaad het geval was begreep de Ferrari-coureur het kleine gat naar de Red Bull van Pérez.

Slechte start Sainz

Voor teamgenoot Carlos Sainz was de zaterdag een stuk beter dan de zondag. Waar hij in de sprintkwalificatie nog naar de derde positie wist te komen, moest hij in de race genoegen nemen met de zesde stek. Voornamelijk bij de start ging het mis voor Sainz. Hij kwam minder goed weg en kwam vervolgens in aanraking met Lando Norris die aan de rechterkant voorbij probeerde te steken aan de Ferrari.


Hoewel Sainz zijn weg zonder zichtbare kleerscheuren kon vervolgen was hij niet tevreden met de start van de race. "Het was een super slechte start, we moeten gaan analyseren wat daar mis ging", begon Sainz tegenover Plooij. De Spanjaard gaf aan dat hij en het team moeten kijken wat er precies fout gegaan is bij de start en waarom hij op zondag ineens zoveel wielspin had.

Carlos Sainz / Scuderia Ferrari / Brazilië / Interlagos / 2021
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Sainz zit de afgelopen races in een goede flow en gaf zelf ook te kennen dat hij nu twee raceweekenden op rij erg snel is in de rode bolide. "Ik was sneller dan wie dan ook in het middenveld, toch finishte ik achter mijn teamgenoot. De slechte start heeft mij gestraft in de race." Volgens Sainz blijft zijn start dan ook een leerpunt, die hij verder gaat analyseren met het team zodat hij de laatste drie races van het seizoen de races beter kan aanvangen.

Lees ook: Gemengde gevoelens voor Norris na touché met Sainz

Lees ook: Top & Flop Grand Prix van Brazilië de race

Lees ook: Valtteri Bottas: “Eénstopper had makkelijk gekund”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen