Vettel

Van alle Formule 1 teams is Ferrari de eerste die de datum van de presentatie van de nieuwe bolide bekend heeft gemaakt. Op 15 februari zal het Italiaanse team de uitdager van Mercedes en Red Bull Racing onthullen.

Met de bekendmaking is het aftellen naar het nieuwe Formule 1 seizoen officieel begonnen. De presentatie is drie dagen voor de wintertests op het Circuit de Catalunya in Barcelona. Volgens teambaas Maurizio Arrivabene is het team onder leiding van Mattia Binotto “al maanden aan het werk” aan de nieuwe wagen, zo vertelde hij de verzamelde pers tijdens de Autosprint Awards in Milaan.

“De motoren draaien al op volle toeren op de testbanken en er zijn al diverse onderdelen van de wagen in productie”, aldus de Italiaan. “Onderdelen die nauw samenhangen met de performance van de Ferrari zullen op het laatste moment klaar zijn. Hoe groot de druk ook is, alles moet op 15 februari klaar zijn”. Volgens de teambaas is het overigens nog veel te vroeg om in te gaan op specifieke details van de wagen.

Arrivabene: “We doen nu voornamelijk simulaties, het echte testwerk zal op de baan plaatsvinden. Dat is waar je jezelf tegenkomt, waar je de data kan vergelijken die je tijdens de winterperiode hebt kunnen verzamelen. En waar je de wagen met die van de andere teams kan vergelijken. De technici werken hard om de wagen af te krijgen. We hebben wel wat informatie van de mannen die in de simulator bezig zijn, maar het is echt nog te vroeg om op de prestaties van de wagen in te gaan.”

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen