Ferrari staat stil bij overlijden Marchionne

Ferrari

Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen en alle andere medewerkers van Ferrari die dit weekend aanwezig zijn op de Hungaroring zullen ter ere van Sergio Marchionne een rouwband dragen. De voormalig Ferrari-topman overleed deze week op 66-jarige leeftijd aan de gevolgen van complicaties na een schouderoperatie.

Ook op de rode auto zelf wordt stilgestaan bij het overlijden van Marchionne. Op de neus van de SF71-H is een diagonale zwarte streep te zien, bij wijze van rouwband.

vt3duitsland-700x394
(c) @F1

Vettel, Raikkonen en teambaas Maurizio Arrivabene werden donderdag door de FIA vrijgesteld van mediaverplichtingen en hoefden geen interviews te geven. De vlaggen op het Italiaanse motorhome hangen bovendien halfstok.

Overlijden

Marchionne deed in verband met zijn gezondheid op 21 juli een stap terug bij de Italiaanse autosportgrootmacht. Vier dagen later kwam hij te overlijden.

Marchionne werd in september 2014 benoemd tot voorzitter van Ferrari, waar hij Luca di Montezemolo opvolgde. Ondanks andere verplichtingen was Marchionne nauw betrokken bij het Formule 1-programma. Hij schroomde niet om veranderingen door te voeren. De beslissing om teambaas Marco Mattiacci te vervangen door de huidige teambaas Maurizio Arrivabene volgde slechts twee maanden na zijn aantreden.

Bovendien was hij nauw betrokken bij de rijderskeuzes, en stak niet onder stoelen of banken een groot fan te zijn van Charles Leclerc. Hij stond ook aan de wieg van de deal tussen Alfa Romeo en Sauber.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen