'Ferrari moet van een vechter een winnaar worden'

180029_rus

Ferrari staat op het gebied van wereldtitels al tien jaar droog. Wil het team hier verandering in brengen, dan moet het volgens teambaas Maurizio Arrivabene de mentaliteit veranderen. Alleen zo maken ze een kans om de titel in 2019 naar Maranello te brengen.

"Winnen moet weer een gewoonte worden. Ik zeg het wat gechargeerd, maar we moeten onze mindset veranderen. We moeten genoeg winnen om een kampioenschap binnen te halen, dat spreekt voor zich. Het hangt van de prestaties van andere teams af hoeveel we gaan winnen," aldus de Italiaan. "Het klinkt eenvoudig, maar als het weer een gewoonte wordt, dan verander je je mentaliteit van een vechter naar een winnaar. Dat is alles."

Ferrari was dit jaar in de eerste seizoenshelft op titelkoers, maar in de tweede helft ging het mis en ging Mercedes er met de titel vandoor. Arrivabene wil echter niemand als zondebok aanwijzen en niet teveel de nadruk leggen op de negatieve aspecten. "Ik wil mijn vinger niet wijzen naar het team of naar de rijders. Wanneer we verliezen, verliezen we samen. Wanneer we winnen, dan winnen we samen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen