Ferrari neemt dit weekend al updates mee

20022-austrian-gp-friday

Het team van Ferrari neemt komend weekend al een deel van de updates mee, die in eerste instantie in Hongarije zouden worden geïntroduceerd. De Scuderia heeft het ontwikkelingsproces versneld, nadat het een moeizaam openingsweekend kende in Spielberg. 

Het afgelopen weekend trad Ferrari aan met dezelfde auto die ze hadden aan het eind van de wintertest in februari. Ondanks een prima resultaat van Charles Leclerc, die tweede werd, kwam Ferrari met de SF1000 snelheid te kort. Sebastian Vettel kwam tijdens de kwalificatie niet verder dan de elfde plaats en Leclerc kwalificeerde zich met pijn en moeite op de zevende stek. Een jaar geleden wist de Monegask nog pole te pakken.

Deze resultaten hebben er voor gezorgd dat Ferrari het ontwikkelingsproces heeft versneld, om zo snel mogelijk updates mee te nemen. In eerste instantie zou Ferrari de eerste updates mee nemen naar de Grand Prix van Hongarije, die in het weekend van 19 juli gepland staat.

In een statement op de eigen website meldt het team het volgende: ''De SF1000 werkte niet, zelfs niet in vergelijking met de verwachtingen die we voorafgaand aan het weekend hadden. Hierdoor is de ontwikkeling al geruime tijd in volle gang. Dit is in de hoop om volgend weekend de introductie van het aerodynamische pakket dat gepland staat voor de Hongaarse Grand Prix, of in ieder geval enkele van zijn componenten, naar voren te halen.

''Het is niet dat van deze nieuwe onderdelen wordt verwacht dat ze de kloof naar Mercedes volledig zullen dichten. Maar we moeten daarmee sneller zijn, om weer hoger in het klassement mee te kunnen doen. Bovendien gaat het erom of de gekozen ontwikkelingsrichting de juiste is.''

Komend weekend staat de tweede Grand Prix van dit seizoen op het programma. Opnieuw wordt er gereden op de Red Bull Ring, voor de Grand Prix van Steiermark.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden