Ferrari neemt voor GP Bahrein besluit over promotie junioren

200143-fda-f1-debut

Ferrari teambaas Mattia Binotto heeft aangegeven dat het Italiaanse team nog voor de Formule 2-finale in Bahrein een beslissing neemt welke coureur uit het opleidingsprogramma wordt gepromoveerd naar de Formule 1. Zowel Mick Schumacher, Callum Ilott en Robert Shwartzman maken kans op het felbegeerde stoeltje.

Ferrari zit in een luxepositie om te moeten kiezen uit drie talenten die in de Formule 2 op de deur kloppen voor een zitje in de koningsklasse van de autosport. Mick Schumacher leidt op dit moment met een ruime voorsprong het Formule 2-kampioenschap. Callum Ilott moet in de laatste twee races 22 punten goedmaken op zijn mede-Ferrari Driver Academy junior. Robert Shwartzman staat vijfde in de titelstrijd, maar zit Red Bull junior Tsunoda en Renault protegé Lundgaard op de hielen in de strijd om de derde plaats.

Nu de stoeltjes bij het team van Alfa Romeo bezet zijn na de recente aankondiging dat Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi aan het team verbonden blijven, blijft alleen Haas nog over om de talenten te stallen. Binotto onthult tegenover F1.com dat er slechts één Ferrari-junior promotie krijgt.

“We hebben geen plek om ze alle drie ergens te stallen”, aldus Mattia Binotto. “Ze doen het op dit moment erg goed in de Formule 2 en zijn nu gefocust op de volgende race in Bahrein, omdat ze nog strijden om het kampioen. Dat is het belangrijkste voor ze. Een van de drie krijgt een stoeltje in de Formule 1 volgend seizoen. Voor de anderen zullen we iets anders regelen.”

De Scuderia wil echter niet wachten tot er een Formule 2-kampioen bekend is. “Ik denk niet dat we gaan wachten tot de tweede Formule 1-race in Bahrein of Abu Dhabi”, licht de Ferrari teambaas toe. “We zullen de komende weken al een beslissing nemen. Er is nog een mogelijkheid om een vrije training in Abu Dhabi te rijden of deel te nemen aan de young driver test, maar onze beslissing zal worden genomen op basis van hoe ze tot nu toe gepresteerd hebben, hoe ze zich ontwikkeld hebben en hun potentieel. Ons doel is niet om ze in de Formule 1 te krijgen, maar in een Ferrari. En hoe hun weg daarnaartoe eruit ziet vind ik minder belangrijk.”

De Formule 2-titel wordt in het weekend van 27 tot en met 29 november beslist in Bahrein. We zullen dus binnen drie weken weten welke Ferrari-junior de overstap naar de Formule 1 zal gaan maken.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden