Ferrari op zoek naar nieuwe testrijder

170033_summer

Ferrari staat voor dit seizoen op het gebied van testrijders nog met lege handen. De rijders die in dienst waren, hebben namelijk beiden een racezitje weten te bemachtigen. Antonio Giovinazzi vertrok naar Sauber en Daniil Kvyat kreeg een nieuwe kans bij Toro Rosso aangeboden. Sebastian Vettel is zelf geen liefhebber van sommige testwerkzaamheden, dus wat hem betreft stelt de renstal snel een nieuwe testrijder aan.

"Ik ben zelf geen grote fan van de simulator," aldus Vettel tegenover het Italiaanse Corriere dello Sport. "Maar het is een zeer belangrijk middel om de wagen te verbeteren. We moeten de jongens bedanken die daar werken want het is nou niet bepaald het leukste om te doen op een vrijdagavond. Voor dit seizoen weten we nog niet wie die rol zal vervullen, maar ik denk dat we wel in staat zijn om rijders te vinden die deze baan goed kunnen uitvoeren."

Ferrari leek in Robert Kubica een goede vervanger te hebben gevonden, maar de Pool koos uiteindelijk toch voor een racezitje bij Williams om zo zijn langgekoesterde droom te vervullen. Momenteel worden zowel Brendon Hartley als Sergey Sirotkin genoemd om de rol als testcoureur bij Ferrari te vervullen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen