Ferrari over teamorders: 'Wilden geen risico nemen'

Vettel-1

Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft geen spijt van de beslissing om in de slotfase van de Australische Grand Prix teamorders op te leggen aan Charles Leclerc. De Monegask moest zijn vijfde positie handhaven en mocht Sebastian Vettel niet aanvallen.

"We wilden geen risico nemen, daarom haalden we Charles ook niet binnen voor verse banden, om een aanval te doen op de snelste ronde", aldus Binotto tegenover verschillende media.

"Nadat Sebastian door Verstappen was ingehaald, besloten we de auto's zo naar de streep te laten rijden. De punten zijn belangrijk."

Vettel en Leclerc kwamen met een minuut achterstand op Valtteri Bottas over de finish in Melbourne. De Ferrari-teambaas maakt zich geen zorgen over de snelheid van zijn team. "We kregen het hele weekend de balans van de auto niet op orde, terwijl we alles hebben geprobeerd. We begrijpen echt nog niet hoe dat komt, dus daar gaan we in duiken. Dit is niet het ware potentieel van onze auto."

Alle reacties van de coureurs, waaronder die van Vettel en Leclerc, zijn zondag en maandag te horen op Grand Prix Radio.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden