Ferrari-president Sergio Marchionne hekelt Liberty’s bemoeienis

SF71H

Ferrari-president Sergio Marchionne heeft Liberty Media opgeroepen om zich niet teveel te bemoeien met de technische aspecten van de sport.

Onlangs keerde Marchionne zich fel tegen Liberty’s plannen vanaf 2020, zoals budgetplafonds en langzamere wagens. “Wanneer Ferrari zich niet meer kan onderscheiden van een Mercedes, dan gaan we wat anders doen”, aldus Marchionne die daarmee doelt op een vertrek uit de Formule 1.

Marchionne gelooft dat er wel een compromis gevonden zal worden, maar haalde tijdens de motorshow in Geneve toch nadrukkelijk het dreigement van stal dat Ferrari zal stoppen in de koningsklasse van de autosport wanneer de regels niet meer overeenkomen met de visie van het merk op Formule 1. “We willen een duidelijke bescherming van het DNA van deze sport”, aldus Marchionne. “We willen niet dat het ondergeschikt gaat raken aan commercie en entertainment. Wij zijn geïnteresseerd in de technische kant, terwijl ik geloof dat Liberty daar geen moer van snapt. Dus laat ons met rust.” Desgevraagd sloot Marchionne wel uit dat Ferrari zich bij een eventueel vertrek zou gaan verdiepen in Formule E. “Dat is té grappig om naar te kijken met al die positiewisselingen”, aldus Marchionne.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen