Ferrari-teambaas Binotto neemt het op voor Vettel

MAttiaBinotto

Sebastian Vettel geniet de volledige steun van Ferrari-teambaas Mattia Binotto. De Duitser spinde zondag in Bahrein tijdens een gevecht met Lewis Hamilton, verloor even later zijn voorvleugel en zag een zekere podiumfinish in rook opgaan.

"Zoiets kan in feite altijd gebeuren en wij moeten onze rijders aanmoedigen, want zij kunnen alleen het beste resultaat behalen door op de limiet te rijden", zegt Binotto in gesprek met Motorsport.com. "Dit is wat Sebastian probeerde."

Binotto houdt ondanks de motorproblemen van Charles Leclerc en het slechte resultaat van Vettel een positief gevoel over aan het Grand Prix-weekend. "We zijn natuurlijk teleurgesteld, maar alsnog in een goede stemming. We weten dat het seizoen lang is en dat we veel positieve dingen uit dit weekend meenemen."

Hij vervolgt: "We hebben een goed pakket, maar het moet nog wel verder ontwikkeld worden voor een optimale afstelling. Dat we nu snel genoeg waren schept vertrouwen, maar dat betekent niet per se dat het voldoende is voor de rest van het seizoen."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden