Ferrari-test Giuliano Alesi perfect afscheidscadeau

20005-f1-test-fiorano

Nadat Giuliano Alesi maandag nog zijn eerste testrit op Fiorano maakte in de Ferrari SF71H, maakt hij dinsdag niet langer deel uit van de Ferrari Driver Academy.

Ferrari organiseert deze week testdagen voor zijn coureurs en junior drivers. Alesi was een van de coureurs die maandag voor het eerst in de formule 1-auto reed, waarmee hij in de voetsporen van zijn vader, Jean Alesi, trad.

Voor Alesi was zijn Ferrari-test echter een afscheidsrit aangezien de Fransman enkele uren daarna liet weten niet langer deel uit te maken van het Ferrari-juniorprogramma. De zoon van de voormalig Formule 1-coureur liet na afloop weten zijn race carrière in Japan voort te zetten.

Alesi is dankbaar voor de kansen die hem de afgelopen jaren zijn geboden. “Het was ongelofelijk spannend om achter het stuur van de SF71H te mogen kruipen, maar ook ontzettend opwindend. Zeker met mijn vader naast de baan en zijn startnummer 28 op de wagen. De auto was qua wegligging niet lastig te besturen, maar het vermogen was verrassend. Deze test was voor mij de best mogelijke manier om afscheid te nemen van Ferrari.”

Dat de coureur Ferrari zou verlaten werd vorig jaar al duidelijk. Zijn vader liet in november al blijken dat het geld op was en dat Giuliano’s baan in de Formule 2 aan een zijden draadje hing. Daarnaast zou er in 2021 geen plaats meer voor hem zijn bij de Ferrari Driver Academy. Hij maakte sinds 2016 deel uit van de Academy en reed in die periode drie seizoenen in de GP3 en twee in de Formule 2.

“Nu wacht er een nieuw avontuur op mij in Azië en ik kan niet wachten tot het begint”, aldus Alesi. Wat dat Aziatische avontuur inhoudt is nog onduidelijk.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden