Ferrari: ''We komen overal wat snelheid te kort''

Ferrari-gp-oostenrijk-2020

Ferrari heeft na de eerste trainingsdag toegegeven dat het niet aan één specifiek element ligt, waardoor er tijd wordt verloren. Het hele pakket van de SF1000 kan een upgrade gebruiken, meldt Crash.net

Charles Leclerc kwam niet verder dan een negende plaats tijdens de tweede vrije training. ''Het voelde goed om weer in de auto te zitten'', begint Leclerc positief.

''Aan de andere kant is het geen geweldige dag voor ons en dat hadden we al verwacht. Veel auto's zijn heel dichtbij, spannend om te zien aan de ene kant, maar aan de andere kant willen we graag hoger in het klassement staan. We moeten hard werken voor morgen en kijken hoe het zal gaan.

''De balans is niet zo slecht, alleen we verliezen veel in de bochten in vergelijking met de anderen'', gaat Leclerc verder. ''We komen grip tekort. Ik denk niet dat dat het enige is, we hebben van het hele pakket een upgrade nodig.''

Sebastian Vettel is het met zijn teamgenoot eens: ''Op dit moment hebben we niet de snelheid om vooraan mee te doen, maar het is aan ons om hard te blijven werken en de auto goed te ontwikkelen. Ik denk dat we wat grip en downforce missen ten opzichte van de anderen, maar we verliezen ook tijd op de rechte stukken. Dus het is een mix van die dingen, waar we tekort komen.

''We hebben niet te veel gekeken naar Racing Point, Renault en McLaren, omdat het altijd lastig te vergelijken is met hoeveel brandstof er gereden wordt. We gaan het zaterdag zien. Het is duidelijk dat Mercedes het snelste is, Red Bull heeft nog niet alles laten zien. Ik hoop dat wij bij ze in de buurt zitten'', besluit Vettel.

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen