FIA-baas Todt: 'Verstappen mogelijk steward in andere klasse'

AP-1XFYXUEYW1W11_news

FIA-baas Jean Todt weet nog niet precies wat de taakstraf van Max Verstappen gaat inhouden. De Nederlander kreeg zijn straf naar aanleiding van een handgemeen met Esteban Ocon, na afloop van de Braziliaanse Grand Prix.

"We hebben nog niks besloten", stelt Todt in gesprek met Sky Sports. "Maar het moet iets zijn dat de F1- en racewereld ten goede gaat komen."

Todt vervolgt: "Misschien kan hij samenwerken met de stewards of officials tijdens werkgroepen, die volgend jaar gepland staan. Of misschien kan hij aanschuiven bij de stewards in een andere klasse. Dan kan hij zien hoe het werk er aan de andere kant van de tafel aan toegaat. Ik ben er zeker van dat we wel iets passends gaan vinden."

De voormalig Ferrari-topman staat achter de straf die Verstappen opgelegd heeft gekregen. "Als je zo'n groot bereik hebt en er zoveel mensen naar je kijken, dan brengt dat verantwoordelijkheid met zich mee. Je moet er voor zorgen dat je je emoties te allen tijde in de hand houdt."

Verstappen komt op 18 februari in het nieuwe jaar pas voor het eerst weer in actie als de eerste testweek van start gaat. Het nieuwe Formule 1-seizoen begint op zondag 25 maart in het Australische Melbourne.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen