FIA en Renault in overleg over 2020 test door Alonso

b4e8-9abe-f392-4949b58f64f1_bfd9f94f2739d2a2f7969d44ce7e56e6ac5138eb

Renault is met de FIA aan het overleggen of het mogelijk is dat Fernando Alonso dit jaar mee kan doen aan de 'jonge rijders test' aan het eind van het seizoen. 

Het Franse team wil Alonso op deze manier de kans bieden om een beeld te krijgen van de huidige auto. Cyril Abiteboul heeft namelijk aan motorsport.com verteld dat de Spaanse wereldkampioen niet kan wachten om de auto van dit seizoen te besturen. "Aanvankelijk was (de benadering van Alonso red.) ik rijd als ik weer rijd, maar nu krijg ik het gevoel dat hij heel graag een poging wil wagen, zelfs in de huidige auto. We kijken naar de mogelijkheden, maar we blijven ook heel verstandig", vertelde Abiteboul.

De 'jonge rijders test' aan het einde van het seizoen is volgens de teambaas het beste  moment voor Alonso om de R.S.20 te besturen. "Ik heb het niet over FP1, want eerlijk gezegd heeft hij dat niet nodig: hij heeft de exposure van FP1 niet nodig. (...) Maar we zouden hem graag in de auto willen zien, want ik voel dat hij hongerig is." Het is in principe echter niet mogelijk voor de tweevoudig wereldkampioen om deel te nemen aan de test aan het einde van het seizoen. Volgens het testreglement mogen aan deze test alleen coureurs deelnemen die aan niet meer dan twee Formule 1-races hebben deelgenomen.

Toch denkt Abiteboul dat er een goede kans is dat Alonso tijdens de 'jonge rijders test' in actie komt. "Ja het is absoluut de beste kans. We moeten nog even kijken of het op basis van de testcriteria kan. Daarom praten we daar over met de FIA", aldus de Fransman.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden