FIA: F1-coureurs mogen onbeperkt van helmdesign veranderen

door Hidde Wissels
2018

De Formule 1-coureurs mogen met ingang van dit racejaar onbeperkt de stijl van hun helm aanpassen. Dat heeft de FIA via hun officiële site naar buiten gebracht. 

In 2015 besloot de FIA dat coureurs van één helmdesign gebruik mochten maken per jaar. Coureurs moesten makkelijk herkenbaar worden en met een vast helmdesign voor iedere coureur, dacht de FIA hier een goede stap mee te zetten. Coureurs waren hier fel op tegen, omdat hun vrijheid hierdoor werd beperkt met het uitproberen van nieuwe helmdesigns. Een jaar later mochten coureurs eenmaal per seizoen het ontwerp van hun helm aanpassen.

Daarna was er veel onduidelijkheid over wat wel en wat niet was toegestaan. Zo mocht Max Verstappen de kleur aanpassen van zijn helm tijdens de Grands Prix van Oostenrijk en België, maar werd Danill Kvyat teruggefloten door de FIA toen hij met een aangepaste helm wou rijden tijdens zijn thuisrace in Rusland.

Met deze nieuwe regel heeft de FIA geluisterd naar de coureurs om volledige vrijheid te hebben over het ontwerp en dat deze onbeperkt mag worden aangepast naar wens van de coureur.

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen