FIA wil kwalificatie modus verbieden vanaf GP België

P-20140622-00518_news

De FIA heeft een brief gestuurd naar alle teams om te informeren over een verbod van een kwalificatie-modus in de motor. Het idee houdt in dat de teams dezelfde motorconfiguratie moeten gebruiken tijdens de race en kwalificatie.

Momenteel is vooral de kwalificatie-modus van Mercedes heel effectief. De Duitse fabrikant weet elke kwalificatie meerdere tienden te winnen tijdens de kwalificatie. De motorstand die wordt gebruikt is echter zo agressief dat de rijders na een snel rondje direct de motor moeten terugschroeven.

De FIA wil dus nu wat doen aan de mogelijkheid om de motor voor korte tijd op te schroeven. Het idee is dat de afstelling van de motor tot de parc fermé regels gaat behoren, en men dus tijdens de kwalificatie exact hetzelfde vermogen heeft als tijdens de race.

Lewis Hamilton liet zich eerder vandaag al uit over het 'partymode verbod'. 'Dit wordt natuurlijk gedaan om ons langzamer te maken, maar ik geloof niet dat we er last van zullen hebben.' Charles Leclerc is echter positiever over het verbod. 'Ik denk dat het alleen maar positief kan uitpakken voor ons.'

Dit is één van de eerste initiatieven die de internationale autosport federatie neemt om de dominantie van Mercedes de kop in te drukken. Ook de FIA zal beseffen dat als er niks gebeurd we ook volgend jaar een dominant Mercedes zullen hebben, nu de reglementswijzigingen zijn uitgesteld tot 2022.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen