FIA-president Jean Todt denkt dat Ferrari zal blijven

P-20140622-00518_news

Wanneer Liberty Media met een goed plan komt voor 2021 denkt FIA-president Jean Todt dat Ferrari in de Formule 1 zal blijven. Het team uit Maranello dreigt al maanden de sport te zullen verlaten wanneer de nieuwe eigenaren de sport willen veranderen naar een gelijkwaardige competitie.

Na gesprekken met zowel de FIA als Liberty Media lijken de Italianen iets milder in hun opstelling. Todt gelooft dan ook dat het team waaraan hij onder meer tijdens het ‘Schumacher-tijdperk’ leiding gaf, uiteindelijk wel zal bijdraaien, en blijven.

“Ferrari is een iconisch merk”, aldus Todt. “Daar zijn meerdere redenen voor en eentje daarvan is dat deze sport erg belangrijk voor hen is. Zij profiteren van het racen en omgekeerd profiteert de racerij van hen. Wanneer we een goed plan kunnen presenteren denk ik dat ze interesse zullen blijven houden in deze competitie”.

Koningsklasse

Todt benadrukte wel dat het bij het opstellen van nieuwe regels niet alleen om Ferrari moet gaan. De regels moeten volgens de Fransman echter voor alle teams interessant zijn, inclusief eventuele nieuwe teams. “We moeten met een plan komen dat voor tien teams goed is, niet slechts één”, aldus Todt. “Meer dan de helft van de teams zit in de problemen, en dat is niet goed voor de koningsklasse van de autosport. Daarom moeten we echt iets doen aan de te grote verschillen tussen de teams.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden