FIA waarschuwt Racing Point na eerdere positieve coronatest Stroll

door Julia Onclin
DSC07057

Het team van Racing Point zal een waarschuwing van de FIA krijgen naar aanleiding van de positieve coronatest van Lance Stroll, zo meldt Autosport. Stroll testte tijdens het weekend van de Grand Prix van de Eifel positief op het coronavirus en kon daardoor niet deelnemen. Nico Hülkenberg nam zijn stoeltje tijdelijk over.

Het team van Racing Point heeft zich volgens de FIA niet goed aan de coronaregels en protocollen gehouden die in de Formule 1 van kracht zijn. Zodra bekend werd dat de coronatest van Stroll positief teruggekomen was, had het team dat onmiddellijk moeten rapporteren. Racing Point deed dat echter niet.

Stroll kampte sinds de zaterdagochtend van het raceweekend met op buikgriep lijkende klachten. Hij kwam dat weekend dan ook niet in actie en vloog op zondag zelf terug naar Zwitserland, waar hij een huis heeft. Daar liet hij zich vervolgens testen. De positieve uitslag van zijn test volgde de dag daarna.

Rond woensdag maakte Stroll zelf bekend dat hij het coronavirus onder de leden had gehad en dat hij inmiddels alweer genezen was. De FIA schijnt dus zelf ook pas door de bekendmaking van Stroll te weten zijn gekomen dat de coureur corona had gehad.

GP2006_100231_69I2241-large-700x467
(c) Racing Point

Normaal gesproken kan het personeel voor vertrek naar het circuit, op dinsdag, al getest worden. Als die test goed terugkomt, negatief dus, hoeven ze zich pas rond zondag weer te laten testen. Om het tijdframe tussen die twee tests te verkleinen heeft de FIA haar regels aangepast. Iedereen in de paddock is vanaf de Portugese Grand Prix verplicht om binnen 24 uur na aankomst op het circuit een nieuwe coronatest af te laten nemen.

Goed idee

Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer vindt de aanpassing van de regels een goed idee. "De nieuwe regel die stelt dat je binnen 24 uur na aankomst in de paddock een nieuwe coronatest moet doen, is een goed idee. Dus we gaan dat vanaf nu ook doen."

Lees ook: Tijdschema voor de Grand Prix van Portugal

door Julia Onclin

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden