FOM acht faciliterende rol overheid genoeg voor GP Nederland

AP-1VQX9AMHW2111_news

De faciliterende rol die de overheid wil vervullen bij een eventuele Nederlandse Grand Prix is voor de FOM genoeg om aan de voorwaarde van overheidssteun te voldoen. Dat zegt Jan Lammers, die bij doorgang van de F1-race op Zandvoort sportief directeur van het circuit wordt, in de podcast F1 Aan Tafel.

Begin februari schreef minister van sport Bruno Bruins in een brief aan de kamer dat het kabinet niet aan de gevraagde vijf miljoen euro wilde voldoen, maar wel een uitgebreide faciliterende rol wilde spelen.

"Wat een feit is is dat de FOM wil dat de overheid substantieel meedoet", zegt Lammers. "Een bezegeling waaruit zij laten zien: wij staan erachter. Dat is niet zo vast omlijnd als in een bedrag van vijf miljoen. Dat ze facilitair meewerken is eigenlijk al voldoende voor de FOM, want zo weten ze dat de overheid erachter staat en in ieder geval niet tegen de Grand Prix is."

Dat aan de voorwaarde voor overheidssteun is voldaan, wil nog niet zeggen dat de komst van de Grand Prix van Nederland op Zandvoort een zekerheid is. "Voor de exploitatie op zich is nog wel meer nodig. Dat is sowieso nog een hele klus, maar daar wordt nu hard aan gewerkt."

"We zijn constant aan het overleggen. Er is bijvoorbeeld een hele hoop mensen die een akkoord hebben gegeven, mits er aan een aantal voorwaarden wordt voldoen. Die zijn we nu aan het invullen. Uiteindelijk moeten we besluiten of we er een klap op gaan geven of niet."

De FOM heeft Zandvoort tot en met 31 maart de tijd gegeven om de exploitatie voor de Grand Prix van Nederland rond te krijgen.

Beluister hier de volledige aflevering van F1 Aan Tafel:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen