FOM praat met Kyalami over terugkeer GP van Zuid-Afrika

Kyalami-screenshot-YouTube

De FOM praat met de promotors van het circuit van Kyalami over een eventuele terugkeer van de Grand Prix van Zuid-Afrika op de Formule 1-kalender. Hoewel de kalender van volgend jaar al redelijk duidelijk lijkt te zijn, hebben de promotors aangegeven dat ze openstaan voor een terugkeer van de Formule 1 naar Zuid-Afrika.

De Grand Prix van Zuid-Afrika stond eerder al 23 keer op de kalender tussen 1962 en 1993, maar is sindsdien niet meer teruggekomen. Meerdere malen werd er gesproken over een terugkeer, maar telkens liep het stuk op de hoge kosten. Een terugkeer op de kalender voor 2022 lijkt uitgesloten, omdat de 23 races voor volgend jaar al redelijk vaststaan. Voor de jaren daarna maakt Kyalami zeker kans, omdat de FOM erop gebrand is om op elk continent een race te hebben. Afrika heeft nog geen race en met de verbouwing die de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden op Kyalami, zijn de gesprekken tussen de promotors van het circuit en de FOM weer volop gaande.

Ook verzoeken van andere Afrikaanse landen

Stefano Domenicali, de directeur van de FOM, heeft aan CNN laten weten dat er gesprekken gevoerd worden en dat het vooral gaat over het financiële plaatje. "We hebben interesse gekregen van Kyalami om terug te keren op de kalender. We hebben met hen gesproken om te zien of ze vanuit technisch en financieel oogpunt klaar zijn om terug te keren, dus de gesprekken zijn er zeker." Domenicali liet ook doorschemeren dat er vraag is vanuit andere Afrikaanse landen om een grand prix te organiseren, maar meer liet Domenicali niet los. "We hebben ook andere verzoeken ontvangen van andere landen in Afrika, maar op dit moment moet ik het vertrouwelijk houden."

Lees ook: Zo zou de F1-kalender van 2022 eruit kunnen zien

Lees ook: Qatar waarschijnlijk toegevoegd aan F1-kalender 2021

Lees ook: F1 aan Tafel: “Formule 1 is minder transparant dan vroeger”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden