FOM spreekt schrappen stratencircuits 2021 tegen

1920x1080-Grand-Prix-van-Monaco-2019

Formula One Management (FOM) heeft de geruchten dat de races op de stratencircuits in Monaco, Bakoe, Singapore en Jeddah niet zullen plaatsvinden afgedaan als ‘complete onzin’.

De Formule 1 presenteerde eind vorig jaar een uitdagende kalender met een recordaantal Grands Prix, maar moest die onlangs alweer bijstellen in verband met de voortdurende coronapandemie. Onder andere de seizoensouverture op het Albert Park Street circuit in Melbourne werd verplaatst naar november.

Dat de schoen vooral wringt bij de stratencircuits is niet zo vreemd. Terwijl op de permanente circuits alle faciliteiten, zoals pitboxen, vangrails en tribunes al aanwezig zijn, wordt er soms al maanden van tevoren gestart met de opbouw van een stratencircuit. Niet alleen betekent dat een ontwrichting van het openbare leven in de stad, ook moet personeel veilig aan het werk kunnen worden gezet en kleven er grote financiële risico’s aan een dergelijke logistieke operatie.

Nadat vorig seizoen de Grand Prix op het stratencircuit in Melbourne werd afgelast terwijl de baan al was opgebouwd, de teams aanwezig waren en de fans voor de hekken stonden, zullen organisatoren een herhaling van een soortgelijk scenario absoluut willen voorkomen.

Met de verplaatsing van de race in Melbourne circuleerden daardoor diverse geruchten dat de andere stratencircuits in Monaco (mei), Bakoe (juni), Singapore (oktober) en Jeddah (december) wel eens het volgende slachtoffer op de kalender konden gaan worden. Een woordvoerder van de FOM heeft die geruchten tegenover RaceFans naar het land der fabelen verwezen: “We hebben de aangepaste kalender bekend gemaakt en er zijn geen verdere wijzigingen. Het gerucht dat er niet op stratencircuits zal worden gereden is complete onzin.”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden