Fomule 1-coureur Charles Leclerc (24) jarig

210121-scuderia-ferrari-british-gp-sunday

Formule 1-coureur Charles Leclerc is 24 jaar geworden. De Ferrari-coureur maakte zijn debuut in de Formule 1 seizoen in 2018. Tot op heden heeft de Monegask dertien keer op het podium gestaan. Twee keer daarvan op de hoogste trede. 

Charles Leclerc staat bekend als één van de grote talenten binnen de Formule 1. De Monegask werd Formule 2-kampioen in 2017 voor Prema Racing. Net als vele Formule 2-kampioenen stroomde hij door naar de Formule 1. In zijn eerste seizoen in 2018 reed hij voor Sauber. In dat jaar maakte de jonge Monegask direct indruk, onder andere met een zesde plaats in Bakoe. Binnen een jaar maakte hij de stap naar het grote Ferrari waar hij naast viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel kwam te zitten.

Van dieptepunt naar hoogtepunt

Ook in zijn eerste seizoen voor Ferrari in 2019 viel wederom op dat hij talent in huis heeft. De Monegask versloeg zijn ervaren teamgenoot, Vettel. In dat seizoen pakte hij ook zijn eerste overwinning in België. Een moeilijk weekend voor de jonge coureur omdat vriend Anthoine Hubert op de zaterdag verongelukte in de Formule 2. Een week later pakte de Ferrari-coureur met startnummer zestien zijn tweede overwinning. Een hoogtepunt in zijn carrière tot nu toe. Winnen op Monza in een Ferrari.

190050-ita-700x466
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Een mindere Ferrari

In 2020 was de Ferrari lang niet zo snel in vergelijking met de voorgaande jaren. Toch wist hij nog twee keer op het podium te komen. Teamgenoot Vettel eindigde vijf plaatsen achter hem in het kampioenschap. Dit seizoen rijdt Leclerc naast Sainz. Tot op heden zijn de mannen gelijkwaardig aan elkaar. Sainz staat namelijk een half puntje voor in het kampioenschap.

Lees ook: Voorlopige Formule 1-kalender voor 2022 is bekend

Lees ook: Mario Isola over pitstoploze race Ocon: “Het was gevaarlijk”

Lees ook: Formule 1 wil achtdaagse wintertest op twee locaties

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden