Formule 1 bereidt zich voor op bekendmaking 2de deel kalender

1920x1080-Pierre-Gasly-Scuderia-Toro-Rosso-GP-Canada-2018

De Formule 1 gaat zeer binnenkort ook het tweede deel van de racekalender bekend maken. Dat zegt Francois Dumontier, Chef van de Canadese Grand Prix. Volgens hem wil Liberty Media nog voor de Grand Prix van Oostenrijk bekend maken hoe het volledige seizoen eruit zal gaan zien.

Waar de organisatie van de Formule 1 zijn pijlen eerst richtte op vijftien tot achttien races zal het doel nu twaalf tot veertien races zijn, volgens Dumontier. Wel weet hij dat CEO Chase Carey er alles aan doet om een fatsoenlijk seizoen te creëren met races binnen en buiten Europa.

Zo zijn het circuit van Mugello en Portimao grote kanshebbers op een Grand Prix. Er wordt zelfs nagedacht over een volledig Italiaanse triple header. Ferrari schijnt de Grand Prix van Mugello te willen financieren. Dat zou de duizendste race zijn van de Scuderia.

Verder zouden de circuits in China, Bahrein en Abu Dhabi zich ook graag bij de kalender willen voegen, net als het circuit van Dumontier zelf, in Montreal, Canada. Alles bij elkaar opgeteld zit je dan op vijftien races. Nog meer als dat Dumontier verwacht.

Bovendien zijn er ook nog plannen om op nog meer circuits twee races te houden. Mocht dat een aantal keer gebeuren dan zit je toch al gauw op zeventien á achttien races, precies het doel dat Liberty Media voor ogen heeft.

Om ten slotte alle nieuwe races nog even op een rijtje te zetten, zullen de races in Italië in september verreden worden. Die in Portugal en Canada in oktober en de races in Azië tegen het eind van het jaar of misschien al wel in november.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden