Formule 1 brengt eerbetoon na overlijden Sir Frank Williams

WilliamsF1_54433_HiRes

Williams brengt dit weekend tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië een mooi eerbetoon aan Sir Frank Williams, de onlangs overleden oprichter van het Britse team. De auto's van George Russell en Nicholas Latifi zijn voorzien van het originele logo van Williams’ eerste Formule 1-team. Ook andere F1-teams staan stil bij het overlijden.

Frank Williams richtte in 1977 het gelijknamige Formule 1-team op en was zelf al sinds eind jaren zestig actief in de koningsklasse. In die jaren bestierde hij Frank Williams Racing Cars, waarvan het logo bestond uit een pijl met in het midden de naam Frank Williams.

WilliamsF1_54428_HiRes-700x467
Foto: Williams Racing Photos

Dat logo is dit weekend teruggekeerd op de motorkap van de Williams FW43B. Daarnaast verschenen Nicholas Latifi, George Russell en de rest van het team vandaag ook al met rouwbanden in de paddock.

Eerbetoon van andere teams

Niet alleen het team van Williams staat dit weekend stil bij het overlijden van Frank Williams. Zo hebben ook Alpine, Aston Martin, Mercedes en Red Bull Racing het oude logo van Williams op hun auto's geplakt.

Ereronde

Op zondag, vlak voor de race, zal de Formule 1 ook op meerdere manieren een eerbetoon brengen. Zo wordt er na de driversparade een minuut stilte gehouden door alle coureurs, teambazen en Formule 1-chefs. Daarna volgt er een applaus ter nagedachtenis aan Sir Frank Williams.

Als laatste wordt er een ereronde gereden op het circuit van Jeddah. De iconische Williams FW07-bolide zou al showruns doen in Saoedi-Arabië omdat deze bolide gesponsord werd door Saudia. Als de coureurs op zondag hun verkenningsronde naar de grid voltooid hebben, wordt er een ereronde gehouden. De FW07 zal dan op de baan verschijnen voor een speciaal rondje ter ere van Sir Frank Williams.

Lees ook: Racing Team Nederland in IMSA Endurance Cup 2022

Lees ook: Jeroen Bleekemolen over Grand Prix in Jeddah

Lees ook: Williams-teambaas Capito positief getest op corona

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden