Formule 1 en organisatie Grand Prix van Miami starten petitie

Grandstand-Aerial_v2

De weerstand in Florida tegen de komst van de Grand Prix van Miami begint steeds meer toe te nemen. Liberty Media en de lokale organisatoren sloten onlangs een akkoord om in 2021 een race rond het Hard Rock Stadium te houden, maar de bewoners en politiek van de stad zijn fel tegen.

De Formule 1-organisatie onderneemt al jaren pogingen om een tweede Grand Prix naar de Verenigde Staten te halen en daarbij lijkt Miami voor Liberty Media de droomlocatie. Een eerder voorstel voor een race door downtown Miami werd na overleg met de buurt ingetrokken. De organisatie besloot daarop het circuit te verleggen naar een - grotendeels - privéterrein rondom het Hard Rock Stadium van de Miami Dolphins. Tijdens een buurtbijeenkomst afgelopen week bleek echter dat ook de omwonenden daar niet zitten te wachten op een Grand Prix naast de deur.

De Formule 1-organisatie is nu op de officiële website van de Grand Prix van Miami een actie gestart. Inwoners van de wijk (Miami Gardens), de county (Miami Dade) en de staat Florida wordt opgeroepen om een petitie te tekenen en zo hun steun voor de race uit te spreken: "Dank voor uw interesse om de Formule 1 naar Zuid-Florida te halen. Helaas probeert een buurtgroep de Formula 1 Miami Grand Prix te blokkeren. Mocht u de Formule 1 willen zien bij het Hard Rock Stadium, laat de raadsleden van Miami Dade dan weten wat de Formule 1 voor u betekent."

kwalijapan-700x394
(c) Formula1.com

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen