'Formule 1 fysiek te veeleisend voor vrouwen'

AP-1GZUR6S2S1W11_news

Op zaterdag 4 mei vindt op de Hockemheimring de eerste race plaats in de W Series, de nieuwe autosportserie puur en alleen bestemd voor vrouwelijke coureurs. Doel achter de W Series is onder andere het klaarstomen van een vrouw voor de Formule 1. Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft daar zo zijn bedenkingen bij.

Volgens de Oostenrijker missen vrouwen het lef en de brutaliteit hebben om wiel-aan-wiel gevechten aan te gaan: "Als je 300 km/u rijdt en in een wiel-aan-wiel gevecht bent, dan moet je echt een beest zijn. Ik weet niet of dat de vrouwelijke natuur is", aldus Marko in de Oostenrijkse krant Kleine Zeitung.

Ook zou de Formule 1 te fysiek zijn, vervolgt Marko: "Je moet fit zijn in de Formule 1 en enorm veel kracht hebben in de schouders. Op de Red Bull Ring trek je 4G, dat vergt grote fysieke inspanningen en dat is misschien te moeilijk voor vrouwen. Er is geen rembekrachtiging, je bent ingesnoerd in een cockpit met temperaturen van 40 tot 50 graden. We hebben topcoureurs gezien die in Singapore zijn ingestort. Ik denk dat het voor vrouwen te veel is."

Beitske Visser is de enige Nederlandse coureur die meedoet aan de W Series.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen