Formule 1-teams maken geen gebruik van strandroute tijdens Dutch GP

02 mrt 2020 door Hidde Wissels
Zandvoort-Jumbo-Racedagen-2018-Max-Verstappen-Red-Bull-Racing-03

De Formule 1-teams gaan geen gebruik maken van de strandroute tijdens de Dutch GP in het eerste weekend van mei. Dat heeft The Spot Events bekend gemaakt aan NH Nieuws.

Toen zowel Zandvoort als de gemeente Noordwijk toestemming gaf om de Formule 1-teams via het strand bij het circuit aan te laten komen, ontstond er veel ophef. Het is namelijk een rustplaats waar vogels en zeehonden verblijven.

Red Bull Racing en twee andere teams zouden in eerste instantie hier gebruik van maken omdat ze tijdens de Dutch GP verblijven in hotels in buurbadplaats Noordwijk. Met tien elektrische wagens, waar The Spot Events voor zou zorgen, zouden de teamleden via het strand naar het circuit worden verscheept.

Nancy Wesselsz laat het volgende weten aan NH Nieuws: ''Wij hebben besloten om in geen enkel geval over het strand te gaan, maar de weg te gebruiken". Wesselsz geeft daarnaast aan dat de ontheffing als noodplan fungeerde: ''De ontheffing was uitsluitend bedoeld als noodplan in geval het bijvoorbeeld niet mogelijk is om te vliegen".

02 mrt 2020 door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen