Formule 1 tot en met 2026 in Barcelona

door Jacobine van den Berg
barc

De Grand Prix van Spanje blijft tot en met 2026 op de racekalender. Het contract met Circuit de Barcelona-Catalunya dreigde af te lopen, maar is toch verlengd voor maar liefst vier jaar. Dat betekent dat Fernando Alonso en Carlos Sainz hun geliefde thuisrace zullen behouden.

In een officieel statement bedankt de organisatie van de koningsklasse de promotors en het bestuur voor de steun die zij geboden hebben aan het organiseren van een race in Barcelona. Daarnaast zullen er in mei in het kader van de nieuwe meerjarige overeenkomst ook aanpassingen en upgrades aan het circuit en faciliteiten plaatsvinden. Dit was een vereiste voor het verkrijgen van een nieuwe deal.

Ook twee testdagen

Het Circuit de Barcelona-Catalunya staat volgend jaar als zesde op planning in de kalender 2022. Naast een Formule 1-race zal het Circuit de Barcelona-Catalunya ook één van de twee meerdaagse testdagen ter voorbereiding van het 2022 seizoen organiseren. De teams rijden dan met de volledig nieuwe bolides en zullen zowel in Spanje als in Bahrein testen.

Lees ook: Lewis Hamilton: “Heb altijd crash met Max proberen te vermijden”

Lees ook: Masi over gele vlaggen: “Marshalls deden hun werk”

Lees ook: Aston Martin neemt hoofd-aerodynamica over van Mercedes

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden