Formule 1 wil kalender komende jaren verder uitbreiden

door Tim Koenders
Chase-Carey-

Chase Carey heeft aangegeven dat de Formule 1 de kalender nog verder uit wil breiden. Volgend jaar zullen er 23 races op het programma staan maar als het aan de Formule 1 ligt zullen de seizoenen daarop nog meer races hebben. Ook wil de Formule roteren tussen circuits.

De kalender voor volgend jaar is onlangs naar buiten gebracht en wat direct opviel is dat er 23 races op staan. Nooit eerder reed de Formule 1 23 races in één seizoen. Wat ook opviel was een nieuwe race in Saudi-Arabië. Teams stonden niet direct te wachten op nog meer races. De monteurs zullen het erg zwaar gaan krijgen. Er wordt door sommige teams zelfs overwogen om een tweede team van monteurs aan te nemen om elkaar af te kunnen wisselen. Volgens de teams is dit al te veel maar volgens Chase Carrey wil de Formule 1 de kalender de komende jaren nog verder uitbreiden.

Volgens Carey zijn er veel circuits enthousiast om de Formule 1 te verwelkomen. “De verwachting is dat we de komende jaren een kalender van misschien wel 24 races krijgen. Ook zullen sommige races wellicht roteren.” Het 2020 seizoen heeft duidelijk indruk gemaakt door op veel nieuwe circuits te rijden. Over een aantal maanden begint het 2021 seizoen en corona heeft nog steeds veel impact op de wereld. Chase Carey heeft er alle vertrouwen in dat het seizoen 'normaal' verreden kan worden. “We hebben dit jaar bewezen dat we veilig kunnen racen.”

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden