Formule 2: 'Geen garanties voor De Vries voor 2019', aldus Brown

AP-1V9DGF8JW2111_news

McLaren-teambaas Zak Brown heeft een ietwat andere kijk op de toekomstperspectieven van Nyck de Vries dan de Formule 2-coureur zelf.

De 23-jarige Fries liet vorige week bij Ziggo Sport onomwonden weten dat mocht hij dit jaar Lando Norris verslaan en kampioen worden in de Formule 2, hij volgend jaar een stoeltje verdient bij McLaren. Dat zou zelfs zwart op wit zijn vastgelegd, aldus De Vries.

Brown reageert vanuit Bahrein verbaast op de claim van de Nederlander: "Nyck is een erg getalenteerde coureur, daar bestaat geen twijfel over. Maar niemand heeft een garantie bij McLaren voor 2019, ook Nyck niet. Er is ook geen mondelinge overeenkomst of een contract. Sowieso ga ik niet in op contractdetails."

De Vries maakt sinds 2010 onderdeel uit van het McLaren Young Driver Programme. In zijn lezing van het verhaal gaat de strijd om een F1-stoeltje tussen hem en zijn Formule 2-concurrent Norris. Daarbij heeft de Engelsman een licht voordeel: hij is namelijk de officiële reservecoureur van McLaren is en bovendien de oogappel van Brown. Of De Vries dit weekend in Bahrein op het matje moet komen bij Brown is niet geheel duidelijk. In ieder geval kan hij morgen op de baan antwoorden: dan start namelijk het Formule 2-seizoen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen