Formule 2-kwalificatie Hongarije: Illot pakt pole position

1920x1080-Mattia-Binotto-Laurent-Mekies-Ferrari-GP-Canada-2019

Ook de Formule 2 komt dit weekend in actie op de Hungaroring in Hongarije. Zojuist is er in de regen de kwalificatie verreden. Het was Callum Illot die pole position pakte voor het team van Virtuosi Racing. Ghiotto zette de tweede tijd neer gevolgd door Zhou.

De kwalificatie was alles behalve saai. Zo was er kortstondig een rode vlag-situatie, doordat Guilherme Samaia gespind was. Ook Nikita Mazepin belandde door een spin even naast de baan. Dat leverde een code geel op. De kwalificatie werd herstart en al snel vlogen de rondetijden je om de oren.

https://twitter.com/FIA_F2/status/1284143068934033409

Schumacher, Ghiotto, Illot... de strijd om wie er morgen vanaf pole position van start gaat is nog in volle gang. Vier minuten voor het einde van de kwalificatie raakt ook Jehan Daruvala van de baan, wat wederom een code rood oplevert.

https://twitter.com/FIA_F2/status/1284149578003099651

Deze code rood zorgde ervoor dat de wedstrijdleiding besloot om de kwalificatie niet te laten herstarten. Het was Callum Illot die op dat moment de snelste tijd had neergezet en dus de pole pakte. Luca Ghiotto start morgen vanaf de tweede plek gevolgd door Guanyu Zhou vanaf de derde plek.

Live

De eerste Formule 2-race van het weekend zal zaterdag rond 16.45 uur Nederlandse tijd van start gaan en is live te volgen bij Ziggo Sport Racing. Daarnaast lees je bij Grand Prix Radio morgen een samenvatting van de race.

EdJ1kjBWkAAAAy6-700x394
(c) Formula2.com

Lees ook: GP van Hongarije VT2: Vettel snelste, Verstappen zevende tijd

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen