Formule 2-race van Hongarije: Shwartzman wint met overmacht

EdOCLC-XoAAt7TU

Naast de Formule 3 en de Formule 1 kwam zojuist ook de Formule 2 in actie. De eerste race op de Hungaroring werd verreden en het was er een gevuld met spanning en actie. Uiteindelijk wist Shwartzman de race te winnen gevolgd door Mazepin en Schumacher.

De start verliep goed voor onder andere Schumacher, die opschoof van plek 5 naar plek 3. Zhou daarentegen had een slechte start en verloor meteen een aantal plekken. Illot, die van pole position startte, raakte al vrij snel in gevecht met Ticktum. Het duurde vervolgens niet lang tot de eerste gele vlag-situatie zich voordeed. Beide Tridents raakten elkaar namelijk en vielen als gevolg daarvan allebei uit.

https://twitter.com/FIA_F2/status/1284501851606589442

De safety car was vervolgens de pits nog niet in of hij moest de baan alweer op. Lundgaard en Ghiotto waren namelijk aan het vechten, waarbij Lundgaard een lekke voorband opliep. Vlak daarna raakte Lundgaard verstrikt in een ander gevecht met zijn teamgenoot en met Markelov. Armstrong liep daarbij ook een lekke voorband op terwijl Markelov van de baan af schoot de bandenstapels in.

Drama voor ART

Zowel Lundgaard als Armstrong wist de pits te halen. De schade was echter te groot en beide coureurs vielen later alsnog uit. Het was al met al een slechte race voor het team van ART. Ondertussen zijn de eerste coureurs al gestopt voor een setje nieuwe banden.

Schumacher is goed bezig. Hij gaat na zijn pitstop het gevecht met Illot aan en weet hem in te halen. Ticktum heeft ondertussen veel problemen met zijn bolide en zakt een stuk terug. "Het is alsof ik in een kruising tussen een boot en een rallyauto rijd", riep de Brit via de boordradio.

EdN-_uwWkAcXyom-700x394
(c) Formula 2

Shwartzman trapt hem ondertussen ook flink op zijn staart. Door de andere pitstopstrategie reed Shwartzman op nieuwere banden. Het gat naar Ghiotto en Illot wist hij al snel te dichten en beide bolides inhalen leek een makkie. Vervolgens kwam de Rus rap dichterbij Schumacher, die op dat moment nog op de eerste plek reed. Ook Schumacher werd zo ingehaald en Shwartzman pakte de leiding.

MP Motorsport

In de laatste rondes wordt het nog spannend. Zo vecht MP Motorsport-coureur Drugovich zich een weg naar voren. Ook weet Mazepin Schumacher nog in te halen voor de tweede plek.

Het was uiteindelijk Shwartzman die ruim als eerste over de finish kwam gevolgd door Mazepin en Schumacher op de tweede en derde plek. De tweede Formule 2-race van het weekend zal zondag rond 11.05 uur Nederlandse tijd van start gaan en is live te volgen bij Ziggo Sport. Daarnaast lees je bij Grand Prix Radio morgen een samenvatting van de race.

https://twitter.com/FIA_F2/status/1284516075548352515

Lees ook: Kwalificatie Hongarije: Hamilton pakt pole, Verstappen 7de

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden