Formule 2: Shwartzman blijft Schumacher ruim voor

shwartzman-spa

Robert Schwartzman heeft de Formule 2 sprintrace op Spa-Francorchamps gewonnen. Teamgenoot Mick Schumacher werd tweede in een race vol inhaalacties. 

Voor de start van de race werd bekend dat Nobuharu Matsushita niet deel ging nemen aan de sprintrace. Tijdens de race op zaterdag crashte Matsushita na contact met de andere MP Motorsport-coureur. De auto van de Japanner had teveel schade waardoor racen geen optie meer was. Roy Nissany begon de sprintrace vanaf polepositie met naast hem Guanyu Zhou. Nissany verloor de leiding in bocht 1 maar heroverde de eerste plek aan het einde van Kemmel straight. Yuki Tsunoda raakte ondertussen Callum Ilott. Ilott, de leider in het kampioenschap, viel hierdoor uit. De safety car kwam de baan op zodat de auto van Ilott van de baan verwijderd kon worden. Dan Ticktum en Robert Shwartzman reden ondertussen, dankzij goede starts, op de tweede en derde plek.

De safety car ging aan het einde van de derde ronde naar binnen. Ticktum probeerde bij de herstart Nissany buitenom in te halen in Les Combes. De twee kemphanen raakten elkaar waardoor Nissany in de banden belandde. Ticktum kon doorrijden maar Shwartzman was de nieuwe leider in de wedstrijd. De safety car kwam weer de baan op omdat de auto van Nissany opgeruimd moest worden. In ronde zes werd er weer geracet. Mick Schumacher haalde Luca Ghiotto in bij de herstart en lag nu zesde. De auto van Ticktum leek toch beschadigd. Het gat naar de leider werd namelijk snel erg groot. De Brit behield wel de tweede plek.

Achter Ticktum werd hard gevochten. Zhou haalde Louis Delétraz in voor de laatste podiumplek. Schumacher volgde meteen en haalde vervolgens ook Zhou in. De Duitser reed daarna het gat naar Ticktum dicht. De Brit klaagde over zijn voorbanden, en verloor de tweede plek aan Schumacher. Een aantal ronden later verloor Ticktum de derde plek aan Zhou. Ticktum zakte vervolgens nog verder terug naar de negende plek. Shwartzman won de race met een flinke voorsprong. Schumacher werd tweede en Zhou maakte het podium compleet. Shwartzman leidt door de overwinning het kampioenschap.

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden