Formule 2: Ticktum boekt eenvoudige overwinning in sprintrace

door Hidde Wissels
AP-1YWUSGGUS2111_news

Dan Ticktum heeft de Formule 2 sprintrace op zijn naam geschreven. De Brit veroverde bij de start de leiding en reed onbedreigd naar de overwinning. Callum Ilott deed goede zaken in de strijd om het kampioenschap door als tweede te eindigen. Christian Lundgaard werd derde.

De start van de sprintrace verliep met het nodige duw- en trekwerk. Luca Ghiotto en Jack Aitken kwamen met elkaar in aanraking, waardoor de Italiaan de pits moest opzoeken om zijn voorvleugel te vervangen. Red Bull protegé Tsunoda moest de race in de openingsronde staken. De Japanner liep daarmee flink averij op in zijn strijd om de Formule 2-titel.

Dan Ticktum maakte wel een goede start mee en veroverde de leiding ten koste van Louis Deletraz. Daarachter schoof Mick Schumacher, winnaar van de race op zaterdag, door naar de vierde plaats. De Duitser vergaloppeerde zich echter in gevecht met Zhou en moest het gevecht bekopen met een vlakke kant op zijn band én twee plaatsen verlies. Zhou kende opnieuw een flinke tegenslag in een toch al moeizaam de seizoen. De Chinees viel uit met technische problemen.

Met nog tien ronden te gaan maakte Callum Ilott, de nummer twee in het kampioenschap, een belangrijke move door Deletraz te verschalken en zo de tweede plaats te veroveren. Niet veel later zag de Zwitser ook Lundgaard aan zich voorbij komen. 

In de 17e ronde van de race moest de virtual safety car eraan te pas komen, nadat MP Motorsport coureur Felipe Drugovich van achteren werd aangereden door Roy Nissany. Toen het veld weer werd losgelaten ontbrandde de strijd om het podium. Schumacher haalde ondanks zijn hevig vibrerende auto Deletraz in voor P4. Lundgaard drong nog aan bij Ilott, maar kwam op de finish net tekort om de tweede plaats te veroveren. 

De overwinning van Ticktum kwam geen moment in gevaar. De Brit controleerde de race en kwam als eerste over de streep. Ilott doet met zijn tweede plaats goede zaken in de strijd om het kampioenschap. Doordat concurrent Shwartzman niet verder kwam dan de zesde plaats, verovert de Brit weer de leiding. Schumacher schuift door zijn vierde plaats door naar de tweede plaats in het kampioenschap.

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen