Formule 2: Tsunoda zegevierend na tijdstraf voor Mazepin

Hamilton-Belgie-2020

De feature race in de Formule 2 is gewonnen door Yuki Tsunoda. Nikita Mazepin kwam als eerste over de finish, maar de Rus kreeg een tijdstraf na het van de baan duwen van Tsunoda. MP Motorsport kende een race om te vergeten; al vroeg in de race was er een crash tussen Matsushita en Drugovich.

Voorafgaand aan de race werd er een minuut stilte gehouden, ter nagedachtenis aan het overlijden van Anthoine Hubert in 2019. Yuki Tsunoda begon de race vanaf pole position, kampioenschapsleider Ilott vanaf plek 12. De Japanner wist zijn pole te verzilveren en sloeg direct al een aardig gat. Guilherme Samaia bleef staan op de grid en verloor al snel een ronde ten opzichte van de rest van het veld. Daruvala kende ook problemen bij de start en moest binnenkomen voor een nieuwe voorvleugel.

https://twitter.com/FIA_F2/status/1299721222943584257

Mazepin nam al snel de tweede plek over van Matsushita, die daardoor een plek terugviel. De Japanner had problemen met zijn banden, waardoor hij plek na plek verloor. De MP Motorsport-coureurs lagen op plekken zeven en acht toen de beide heren in contact kwamen met elkaar. Drugovich kon de pits nog halen voor een nieuwe neus, maar voor Matsushita was het einde verhaal.

https://twitter.com/FIA_F2/status/1299724433901445121

Yuki Tsunoda ging ook na de virtuele safety car nog comfortabel aan de leiding, met Zhou en Deletraz achter zich. WK-leider Ilott ging het niet geheel goed af; hij verloor plekken aan Ticktum en Nissany. Tsunuda's goede werk ging deels verloren in de pitstraat, waar hij langer dan nodig stilstond. Mazepin belandde voor hem op de baan, maar de Hitech-coureur hing misschien nog een straf boven het hoofd voor een unsafe release. Na de serie pitstops was het Mazepin dus op kop, Tsunoda en Schwartzman lagen op plekken twee en drie.

Het grote gevecht ging echter om plek 6, waar zes man dicht op elkaar zat. Luca Ghiotto leidde dit treintje, maar Ticktum ging al snel aan hem voorbij. Vooraan probeerde Tsunoda leider Mazepin voorbij te steken, maar dit verliep zonder succes. Roy Nissany pakte de achtste plek nog af van Ghiotto, waardoor de Israelier morgen vanaf pole position mag beginnen in de sprint race. Yuki Tsunoda lukte het niet meer om Mazepin voorbij te steken; de Rus verdedigde uitstekend en won zo zijn tweede race van het jaar. Hiermee was het alleen nog niet gedaan, want Mazepin kreeg een tijdstraf voor onjuist verdedigen en verloor daarmee zijn overwinning. Mick Schumacher maakte het podium compleet.

https://twitter.com/FIA_F2/status/1299735441755832320

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden