Formule 3-kwalificatie Hongarije verplaatst naar vrijdagavond

Zak-Brown

De Formule 3-kwalificatie van Hongarije van vanmiddag werd stilgelegd en afgelast. Het begin van de kwalificatie is er nog gereden, maar door de regen ontstond er al snel een code rood-situatie toen zowel Zendeli als Lawson er in dezelfde bocht afgingen. De wedstrijdleiding heeft zojuist laten weten dat de Formule 3-kwalificatie vrijdagavond om 19:05 uur Nederlandse tijd opnieuw plaats zal vinden.

Op het moment dat de kwalificatie, vanmiddag, stil kwam te liggen door een code rood, was het Zendeli die de snelste tijd achter zijn naam had staan. Beckmann en Caldwell hadden de tweede en derde tijd neergezet. De Nederlander Richard Verschoor had op dat moment de zestiende tijd achter zijn naam staan, gevolgd door Bent Viscaal met de zeventiende tijd.

https://twitter.com/FIAFormula3/status/1284103909892644865

De wedstrijdleiding heeft uiteindelijk besloten om de kwalificatie in de middag niet opnieuw van start te laten gaan. In plaats daarvan zal de kwalificatie vanavond om 19.05 uur Nederlandse tijd opnieuw verreden worden.

https://twitter.com/FIAFormula3/status/1284155546468261895

De eerste Formule 3-race zal morgenochtend rond 10.25 uur Nederlandse tijd van start gaan en is live te volgen via Ziggo Sport. Daarnaast lees je bij Grand Prix Radio morgen een samenvatting van de race.

Lees ook: McLaren van plan om Concorde Agreement te ondertekenen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen