Formule 3-kwalificatie Oostenrijk: Verschoor 11e en Viscaal 17e

31I4886

Naast de Formule 1 en de Formule 2 kwam vandaag ook de Formule 3 in actie op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Het was uiteindelijk Frederik Vesti die tijdens de kwalificatie poleposition pakte. David Beckmann zette de tweede tijd neer gevolgd door Logan Sargeant. De Nederlanders Richard Verschoor en Bent Viscaal kwalificeerden als elfde en zeventiende.

Het team van Prema domineerde vandaag op de Red Bull Ring en bijna hadden ze plek één en twee veroverd op de startgrid. De Trident van David Beckmann wurmde zich er nog tussen.

De Spanjaard Sebastián Fernández (ART Grand Prix) ging vol voor de pole en was een van de snelsten tot hij de controle over zijn auto verloor en in de bandenstapels belandde. Dat leverde een rode vlag op. Toen de race hervat werd, waren het al snel de Prema-bolides die de snelste tijden lieten noteren.

https://twitter.com/frederik_vesti/status/1281607222368374784

Vlak nadat de sessie hervat was, kwam er alweer een rode vlag. Igor Fraga stond stil langs de kant van de baan als gevolg van mechanische problemen. Daarna was er nog maar weinig tijd over dus iedereen ging snel naar buiten om er nog een snel rondje uit te persen.

Nederlanders

Het lukte de meeste coureurs om voor de vlag over de finishlijn te komen en zo nog net aan een snel rondje te kunnen beginnen. Vesti, Beckmann en Sargeant waren degenen die hun tijd het meest wisten te verbeteren. Voor de Nederlanders verliep de kwalificatie een stuk minder goed. Richard Verschoor zette de elfde tijd neer en Bent Viscaal de zeventiende tijd.

De eerste Formule 3-race van dit weekend is begint zaterdagochtend rond 10.20 uur en is live te volgen via Ziggo Sport. Daarnaast lees je bij Grand Prix Radio morgen een samenvatting van de race.

Eckc9_BXoAMfXaa-700x394
(c) Formula3.com

Lees ook: GP van Oostenrijk: Tsunoda pakt zijn eerste Formule 2-pole ooit

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen