Formule 3: Sargeant wint sprintrace, Verschoor zevende

sargeant-spa

Logan Sargeant heeft de Formule 3 sprintrace op Spa-Francorchamps gewonnen. Frederik Vesti werd tweede en Liam Lawson werd derde. Richard Verschoor was de beste Nederlander op de zevende plek.

MP Motorsport-coureur Richard Verschoor startte de race vanaf polepositie doordat hij tijdens de feature race op zaterdag als tiende finishte. De Nederlander kwam goed van zijn plek maar stond wel meteen onder druk van Logan Sargeant. Verschoor verdedigde zijn plek goed maar kwam snelheid tekort op het rechte stuk. In de derde ronde nam Sargeant de leiding over. Een ronde later ging ook Prema-coureur Frederik Vesti voorbij aan Verschoor.

De virtual safety car, die de baan opkwam na een crash van Pierre-Louis Chovet, bracht de snelheid omlaag. Het tempo ging weer omhoog toen de virtual safety car periode in de zesde ronde eindigde. Terwijl Sargeant en Vesti wegreden, meldde Théo Pourchaire zich bij Verschoor. De Fransman deed een inhaalpoging aan het einde van Kemmel Straight, maar nam pas in de Bus Stop chicane de podiumplek over van de MP-Motorsport-coureur. Kort daarna werd Verschoor ook ingehaald door Liam Lawson, Alexander Smolyar en Oscar Piastri.

Deze vier coureurs streden met elkaar om de laatste podiumplek, terwijl Vesti het gat naar Sargeant verkleinde. Het lukte de Deen echter niet om de leiding over te nemen van zijn teamgenoot. Sargeant won de sprintrace en nam hierdoor de leiding in het kampioenschap over van Piastri. De Australiër eindigde de race door een vijf seconden tijdstraf als zesde. Verschoor zat zes seconden achter Piastri waardoor hij niet kon profiteren van de tijdstraf. De Nederlander finishte hierdoor als zevende. Het podium werd gecompleteerd door Vesti en Lawson.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden