Formule 3: Zendeli boekt eerste overwinning

Zendeli

Lirim Zendeli heeft de hoofdrace van de Formule 3 op Spa-Francorchamps gewonnen. De Duitser haalt daarmee sportieve revanche op zijn race in Silverstone, waar hij in de laatste bocht de overwinning verloor aan Bent Viscaal. Richard Verschoor eindigde de race als tiende en mag daarom zondag in de sprintrace van pole position vertrekken.

Zendeli vertrok onder koele omstandigheden van pole position en behield zonder problemen de leiding van de wedstrijd. Richard Verschoor kwalificeerde zich als zesde, maar moest in de eerste ronde een plek prijsgeven aan Liam Lawson. Pech was er voor Verschoors teamgenoot Bent Viscaal. De winnaar van de sprintrace in Silverstone had zich achteraan het veld gekwalificeerd en kwam tot overmaat van ramp moeizaam van zijn startplek weg.

In de derde ronde van de race moest de virtual safety car eraan te pas komen vanwege een crash van Alessio Deledda. De Campos-coureur spinde in gevecht met Viscaal. Nadat het veld weer werd losgelaten vochten Beckmann en Smolyar ronde na ronde een schitterend duel uit om de derde plaats. Voor Verschoor verliep de race moeizaam. De Nederlander kreeg Renault-junior Piastri in zijn versnellingsbak en kon de Australiër niet achter zich houden. Niet veel later passeerden ook Caldwell en Vesti de coureur van MP Motorsport.

De gevechten bleven zich vooral achter het leidende duo Zendeli en Pourchaire voordoen. Piastri passeerde met het nodige duw- en trekwerk Red Bull-junior Lawson, maar moest zijn positie weer teruggeven omdat beide coureurs buiten de baan waren beland. De Prema-coureur verschalkte een ronde later de Nieuw-Zeelander alsnog, gevolgd door zijn teamgenoot Vesti.

Problemen waren er voor de leider in het kampioenschap Logan Sargeant. De Amerikaan zag door motorproblemen zijn Prema-teamgenoten passeren. Vooraan het veld bouwde Zendeli zijn voorsprong verder uit en kwam vier seconde voor Pourchaire als eerste over de streep. Het is de eerste overwinning in de Formule 3 voor de jonge Duitser. Zijn landgenoot Beckmann eindigde als derde. Richard Verschoor kwam als tiende over de meet en mag daardoor morgen tijdens de sprintrace van pole position vertrekken. Piastri is dankzij een vijfde plek de nieuwe leider in het kampioenschap.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden