Formule E-coureur Vandoorne niet wanhopig voor terugkeer naar F1

Stoffel-VAndoorne

Formule E-coureur Stoffel Vandoorne is niet wanhopig voor een terugkeer naar de Formule 1. De 26-jarige Belg moest afgelopen jaar het veld ruimen bij McLaren en komt sindsdien uit in de elektrische klasse.

"Ik zie de Formule E als iets voor de lange termijn", zegt Vandoorne, die na drie Formule E-races nog altijd wacht op zijn eerste punt, in gesprek met Motorsport.com.

"Ik rijd voor een team dat een lange historie heeft met Mercedes en in het verleden zeer succesvol is geweest in alles waar het aan heeft meegedaan. Ook als Mercedes straks in het kampioenschap komt, ligt hier een grote kans voor me. Dus ik ben al wat verder in de toekomst aan het kijken met de Formule E."

Of hij de deur naar de Formule 1 definitief op slot heeft gedaan? "We zullen zien wat er gebeurt. De Formule 1 is zo onvoorspelbaar op het moment. Als je kijkt naar hoe de situatie op de rijdersmarkt zich vorig jaar heeft ontvouwd, dan zijn er dingen gebeurd die helemaal niemand had verwacht."

"Er staan nu jongens op de grid waarvan we niet hadden gedacht dat ze er nu zouden staan. En er zijn jongens niet langer bij waarvan we dachten ze er nog wel zouden zijn. Het kan dus verkeren. Voor nu focus ik me echter volledig op de Formule E en doe ik mijn uiterste best in deze klasse. Ik ben niet wanhopig voor een Formule 1-terugkeer. Maar wie weet wat er in de toekomst nog gebeurt. Onder de juiste omstandigheden kan het misschien gebeuren."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen