Formule E seizoen wordt beslist met zes races in Berlijn

1-1017522944-LAT-20190525-SB1_8129

Het Formule E seizoen wordt in augustus afgemaakt met zes races op een rij in Berlijn. Voor de drie double headers worden verschillende configuraties van het Tempelhof circuit gebruikt. Op 13 augustus wordt de kampioen van het zesde Formule E seizoen gekroond.

Lange tijd was onduidelijk of de elektrische raceklasse het seizoen wel zou kunnen vervolgen, omdat het kampioenschap voornamelijk gebruik maakt van stratencircuits. Het opbouwen van deze banen bleek ten tijde van de coronacrisis geen haalbare kaart. De Formule E heeft daar echter een mouw aan weten te passen door zes wedstrijden te plannen op het circuit van Berlijn, dat gelegen is op een voormalig vliegveld. 

De drie double header races op het Tempelhof circuit worden achter gesloten deuren gereden op 5 en 6 augustus, 8 en 9 augustus en tenslotte op 12 en 13 augustus. Er zullen verschillende configuraties van het circuit worden gebruikt voor de drie ‘raceweekenden’. Door de toevoeging van de zes races komt het seizoenstotaal op 11 e-Prix’. Alle andere geplande races in onder andere Seoul en New York zijn van de kalender geschrapt.

Antonio Felix da Costa leidt op dit moment het Formule E kampioenschap met 67 punten. De DS Techeeta coureur heeft 11 punten voorsprong op Mitch Evans. De Nederlanders Nyck de Vries en Robin Frijns zijn terug te vinden op de dertiende en vijftiende plaats in het kampioenschap. Met nog zes races in Berlijn te gaan zijn er nog 174 punten te verdelen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden