Formule E tot en met 2025 in Rome

1-MAL07851

Rome heeft het contract om een Formule E race te organiseren met vijf jaar verlengd. Met de nieuwe deal zal de Italiaanse hoofdstad tot en met 2025 op de kalender staan. De FIA World Motor Sport Council moet de overeenkomst nog wel goedkeuren.

De E-Prix die dit jaar gepland stond op 4 april is voorlopig uitgesteld in verband met het coronavirus. Desondanks zette de gemeenteraad van Rome de handtekening onder een nieuwe deal. Volgens burgemeester Virginia Raggi is het organiseren van een E-Prix een uitgelezen kans om sterker uit de huidige situatie te komen: “Het nieuwe contract biedt de Romeinen veel voordelen. Er wordt onder andere geïnvesteerd in het stedelijk gebied. Onze stad is zeer trots om tot en met 2025 een race te mogen organiseren.”

Ook Alejandro Agag, voorzitter van de Formule E is tevreden met de nieuwe deal. De Spanjaard mikt vooral op verdere groei van het kampioenschap in Italië en het continueren van het organiseren van wedstrijden in grote wereldsteden. 

De Formule E trok in 2018 voor het eerst naar Rome. De race werd toen gewonnen door DS Virgin Racing coureur Sam Bird. De Duitser André Lotterer ging vorig jaar namens DS Techeetah met de overwinning aan de haal.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen